Близнаците Борислав и Валентин Динкови ще продължат да споделят една и съща килия в ареста. Районен съд Пловдив не уважи молбата на майката на убития Димитър Малинов братята да бъдат разделени. Двамата са обвинени в спомагачество за смъртта на Митко.

"Получих отказ на Молбата да бъдат разделени близнаците Борислав и Валентин Динкови! Отказът е без обосноваване защо е отказан! Ако ми дойде отговор на документ, ще бъде публикуван! Защото не всеки път изпращат такъв!!!", казва опечалената жена във Фейсбук.

Преди дни екипа на Plovdiv24.bg ви информира, че според Атанаска Бакалова споделяйки едно пространство, близнаците имат време свободно да сверяват версиите си, да излъжат институциите и да попречат на обективното разследване по случая.

В молбата си тя допълваше, че до настоящия момент те организирано са прехвърляли цялата вина върху Рангел Бизюрев и са имали време да се сговорят преди неговия разпит. 

Припомняме, че през ноември 2023 година Бизюрев бе заловен в Дания и скоро се очаква екстрадирането му на родна земя. 

През декември 2023 процесът срещу близнаците бе отложен за 25 януари тази година.

Още тогава прокурор Димитър Костов заяви, че делото им ще се гледа по съкратената процедура, с признаване на всички факти и обстоятелства в обвинителния акт, без разпит на свидетели.

Въпреки това Рангел Бизюрев също ще бъде разпитан, защото неговите показания са от ключово значение. 

Ако до 25 януари той не бъде доведен, най-вероятно ще се наложи ново отменяне на процеса за следваща дата, докато не бъде проведен разпита му.