Протестиращи близки и роднини на убития Димитър Малинов поискаха да не се дава ход на делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови, обвинени като помагачи на сочения за извършител на престъплението Рангел Бизюрев, предаде репортер на "Фокус".

"Предвид обстоятелствата, че Рангел е заловен, не бива делото да се стартира, тъй като неговите показания могат да доведат до нов развой. Смятаме, че от показанията на Рангел ще се променят много неща. Засега имаме само показанията на близнаците. Това обвинение за укривателство, за мен не е реално.

Рангел едва ли ще прикрива някой, той ще си спасява кожата, така че неговите показания са от много важно значение за хода на разследването" - коментират хората. 

На въпрос какво ще предприемат, ако съдът и прокуратурата не се съобразят с исканията им, те са категорични, че ще протестират до победата. "Няма да се откажем. Искаме истината да излезе наяве. Би трябвало да изслушат Рангел и да вземат всичко под внимание" - заявиха протестиращи. 

Близките на Димитър издигнаха плакати с искане наказанието за престъплението да бъде доживотен затвор без право на замяна.