Блестящо представяне на учениците от Езикова гимназия "Пейо Яворов" в Силистра на пролетния турнир по публична реч и дебати, научи "Фокус".

От 25 до 26 февруари 2024 г. в град Бургас се проведе източния регионален турнир по публична реч и дебати на английски език, организиран от Фондация BEST (Bulgarian English Speech and Debate Tournaments).

В рамките на турнира учениците се състезават в пет категории: рецитиране на поезия, рецитиране на проза, артистичен дует, дебати и оригинална оратория, в която по въздействащ начин представят проблем, който ги вълнува, и неговото решение.

От ЕГ "Пейо Яворов" участваха 15 ученици и всички са допуснати до национален кръг в гр. София през м. април.

В категория "Проза“ 10/12.клас: I място - Георги Георгиев от 11.а клас.

В категория "Проза“ 8/9.клас: III място - Дарина Босилкова от 9.а клас; IV място - Мелиса Мехмед 9.а клас.

В категория "Дуо“ 8/9клас: I място - Дарина Босилкова и Мелиса Мехмед от 9.а клас; III място – Стела Маринова и Мария Николова от 8.а клас; VI място – София Йорданова и Кристина Костадинова от 9.а клас.

В категория "Дуо“ 10/12. клас: III място – Адриана Железова и Белослава Петрова от 11.а клас.

В категория "Поезия“ 8/9.клас: II място за Йоана Енчева от 9.а клас.

В категория "Поезия“ 10/12.клас: IV място - Сандриано-Кристофър Радончик; класирана на полуфинал и допусната до национален кръг - Белослава Петрова от 11.а клас.

В категория "Оратория“ 8/9.клас: VI място Ивон Великова от 9.а клас.

В категория "Дебати“ – Александър Александров, Божидар –Рубен Цветанов, Драго Димитров достигнаха полуфинал с 3 победи от 4 кръга.

Специални благодарности за учителите, които тренират, подкрепят и вдъхновяват участниците - Маргарита Павлова, старши учител по английски език и Хана Гилсън, нашият помощник- учител по програма “Фулбрайт – Фондация Америка за България".

Специални благодарности на Габриел Георгиев и Алис Веселинова- за подкрепата и отдадеността към отбора като вече бивши възпитаници участници в турнира, а сега и членове на журито, което оценява/.

Специални благодарности и на Детелина и Калоян Радулови /фирма "ЕЛИКА ПРОЦЕСИНГ" ООД/, които подмогнаха за финансиране на пътуването на отбора; както и на училищната общност, която подкрепи отбора с участието си в благотворителния базар.