Благотворителният турнир "Не се сърди, човече“, провел се днес на алея "Перистери“ в Парка на младежта в Русе, събра над 3000 лв. за лечението на 2-годишния Краси, който се бори с тежко туморно заболяване на черния дроб.  В сметката на семейството на детето продължават да постъпват средства, като инициативата остава отворена за подкрепа.

Събитието, организирано от сдружение "Напред“, привлече множество участници и зрители, обединени от благородната кауза. Турнирът, който се реализира с подкрепата на Община Русе, продължи над 5 часа и включваше няколко кръга. Участниците в надпреварата бяха подкрепени от рекордьора на Гинес Теодор Цветков и неговия брат Валентин, от Илиян Русев - Скури, основател на Фондация "Александър Русев“, както и от бившия ММА боец и световен и европейски шампион по граплинг Светослав Самуилов – Сисо.

По време на събитието бяха поставени благотворителни кутии, а всички такси за участие бяха преведени директно по сметката на семейството на Краси. В непосредствена близост до състезателните маси беше разположен благотворителен щанд, на който се предлагаха ръчно изработени изделия, също предназначени за набиране на средства за лечението на детето.

Към турнира се присъединиха и доброволци от Общинския младежки дом, които организираха ателие на открито, съобщи Община Русе. Те демонстрираха своите умения, като рисуваха върху детски личица с безопасни бои, радвайки и забавлявайки както малките, така и големите посетители на събитието.