Благотворителната кампания "Заедно за Оги“ в Кюстендил събра необходимите средства. Това съобщиха за Радио "Фокус“ – Кюстендил от организаторите на кампанията. В разкритата банкова сметка са сбрани над 81 000 лева, които са достатъчни за първата операция на 3-годишното момче. През месец януари 2022 година ще има яснота дали ще бъдат необходими средства за втора операция, а до тогава кампанията се прекратява.

"Фокус“ припомня, че през последния месец бяха организирани поредица от благотворителни инициативи, насочени към подпомагането на лечението на малкото момче.

Поради възпаление в ушите малкото момче има проблеми със слуха. Изследванията са установили, че с лявото ухо Оги е 90% глух, а с дясното има 60% резерв и е възможно организмът му за определено време да увеличи чуваемостта в дясното ухо. През месец януари 2022 година е предвидена консултация в Истанбул и операция за поставяне на имплант в лявото ухо , за да не се забави развитието на Оги. След това лекарският екип ще прецени дали ще се наложи имплантиране и на дясното ухо.

Венцеслав ИЛЧЕВ