Благотворителна хоротека в помощ на търновката Ася Смолецова организират нейни близки и приятели. На събитието, което е насрочено за неделя и ще е в центъра на село Беляковец, ще се събират пари за лечението на 43-годишната жена, която се бори с онкологично заболяване и от месеци се лекува в клиника в Турция, предаде кореспондент на “Фокус".

“Всеки, който иска да се включи, е добре дошъл на 1 септември /неделя/ в центъра на Беляковец от 18:30 часа. Всеки събран лев е шанс за живот на борбената търновка, която преди няколко години извади от лапите на смъртта своя съпруг, а сега отново е пред огромно изпитание", казват организаторите.

Във “Фокус" многократно сме ви разказвали за Ася, която е диагностицирана с рак на гърдата преди 11 месеца. Това не е първата инициатива, която цели да и помогне. През зимата шествие на моторджии събираше средства, а малко по-късно имаше и хоротека. До момента е преминала множество курсове по химиотерапия.  Въпреки положените усилия на медиците ни от южната съседка на14 август резултатът от проведеното изследване с ядрено-магнитен резонанс показва разсейки в бял дроб, кости и мозък. Наложило се търновката да бъде поставена на апаратно дишане и към момента състоянието й е критично. Налага се нова терапия, затова и семейството на Ася се нуждае от още средства.

В много ресторанти, магазини и търновски обекти във Велико Търново са поставени дарителници.

Всеки, който има възможност, може да помогне на 43-годишната жена, като преведе сума по дарителската сметка:

ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА

Титуляр: АСЯ БИЛЯНОВА СМОЛЕЦОВА

IBAN BG20CECB97901031589100

BIC: CECBBGSF