Пловдив събира в концерт няколко изпълнители в подкрепа на бебе Йоана. Мястото е Plovdiv Event Center, a събитието ще се проведе на 16 ноември от 19:00 часа.

Групите Сигнал, Меломания, Soulmate, Fift hour, както и соловите изпълнители Стефан Илчев, Славяна Егбело, Бояна Карпатова и Julia Castle, ще създадат магия на сцената, а всички средства, събрани от билетите и даренията, ще бъдат използвани за подкрепа на бебе Йоана.

Това е поредната акция за събиране на средства за малката Йоана, което е нa две годинки, а се бори за своя живот заради тежка форма на епилепсия. Близо година и половина състоянието било овладяно, но преди няколко месеца Йоана развива възпалителна активност в организма. Това води до тежък и продължителен гърч и е приета в интензивно отделение в София.

От 17.08.2023 г. Йоана е в Турция. Вкараха я веднага в интензивно отделение и така до 12.09.2023 г., когато е изписана от интензивно отделение и прехвърлена в отделение по детска неврология. Състоянието ѝ се подобряваше с всеки изминал ден и така до 03.10.2023 г., когато Йоана е интубирана в интензивно отделение.

За съжаление радостта на родителите от подобрението е много кратка и овладяването на всички последствия ги изправя пред ново изпитание. Нямаме друг избор освен да вложим всичката си надежда в кампанията за спасението на  малка Йоана.