Жителка на с. Калековец се обърна към Plovdiv24.bg с молба да популяризираме благотворителна кауза за набиране на средства за ремонт на църквата в селото. Ето какво ни написа Кристина Караборунска:

"Здравейте! Пиша Ви доста често за нередности. Днес е време да се обърна към Вас с една по- различна статия, свързана с добротата и вярата.

На 23.12.2923. в село Калековец, Пловдивска област, община Марица, ще се проведе Коледен базар с благотворителна цел. Средствата, които ще бъдат събрани, ще се дарят на църквата в селото "Св. Св.  Кирил и Методий", тъй като пари за нея не остават, а тя има нужда от ремонт, както и да работи поне в неделя.

Като млади хора смятам, че всичко е нашите ръце - нека бъдем по-добри, вярата, без значение каква е, е върхът на ценностната пирамида. Със сигурност ще направим всичко възможно това да се превърне в ежегодна инициатива за нашето населено място.

С Вашата статия бихме искали да поканим хора от околията, хора с малки и големи бизнеси, да отворят сърцата си в най-магическия месец през годината. Стават чудеса стига да вярваме и да правим добро, макар и малко.

Организатори на благотворителния базар са Кристина Караборунска, Светлана Делинска и Меги Георгиева - млади хора, жадуващи за промяна с Ваша помощ.

Няма невъзможни неща!  Благодаря за съдействието".