Активната продажба на мартенички във Велико Търново започна. Цялата главна улица на старата столица е осеяна с различни сергии и маси с традиционни български изкушения, предаде кореспондент на "Фокус“. Официалното начало на мартенския базар в старата столица бе дадено и с откриването на благотворителната изложба "Баба Марта бързала и мартенички вързала“. Най-различни мартеници и разнообразни тематични изделия за 1-ви март са подредени на специално обозначения щанд пред чешмичката до Общината. Ръкоделията са изработени от потребителите на социалните услуги във Велико Търново и общината.

Изложбата е една от устойчивите и превърнали се в традиция инициативи, коментира директорът на общинската дирекция "Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова. Целта е благотворителна – със събраните средства ще бъдат подкрепени арт-ателиетата към социалните услуги.

Инициативата "Баба Марта бързала и мартенички вързала“ се организира за 13-а поредна година от общинската дирекция "Социални дейности и здравеопазване“.

Всеки ден до 1-ви март на щанда се представят различни социални услуги.