Благотворителен базар в помощ на учителка организират в ОУ "Никола Й. Вапцаров"-Казанлък, предаде репортер на "Фокус". 

"Можем заедно да протегнем ръка на г-жа Татяна Казакова - учител и майка, чийто син е ученик в нашето училище! Нека се включим в кулинарния благотворителен базар на 20 ноември, кой както прецени, с различни сладки или солени лакомства!", каза директорът на училището Цвета Милева.

В изработването на вкусотиите се включиха деца и родители от училището, както и от ОДЗ "Пчелица"-Казанлък. Всички лакомства са с цена и ще бъдат оставени на маси пред стаичката на охранителя. Учениците от VII "a"клас ще ги носят в учителската стая. Базарът ще започне в 11:00 часа.

Организирано по график, учениците ще слязат във фоайето, където всеки ще може да си закупи нещо. Още от сутринта има и кутия за събиране на средства.

Татяна Казакова е учител по математика в ПГ "Иван Хаджиенов“ от 10 години, а през нейната класна стая са преминали стотици ученици. От няколко години жената се бори с тежко заболяване, но остава със силен дух. Ежедневна рехабилитация, периодични изследвания, медицинско наблюдение в клиника в чужбина, скъпоструваща медикаментозна терапия са част от ежедневието на учителката към настоящия момент, а сумите, необходими за лечението многократно надхвърлят семейния ѝ бюджет. Годишните разходи на Татяна в битката с болестта надвишават 30 000 лева.

По този повод, в началото на тази учебна година в учебното заведение се проведе кампанията "Най- ценният букет“, която събра 2100 лв. в помощ на жената. Приятели на училището също се отзоваха на призива за съпричастност на хаджиеновци, в лицето на Момчил Тодоров, бивш възпитаник на учебното заведение, който направи дарение от 5000 лв., както и много други анонимни дарители, приятели и колеги на Татяна.

Към момента няма яснота каква ще е продължителността на лечение на жената. В тази връзка от ПГ "Иван Хаджиенов" съобщиха, че дарителската кампания продължава.