Община Сърница провежда благотворителна кампания в помощ на местни деца, останали без родители, съобщиха от Общината. Инициативата е съвместно с местните джамийски настоятелства и е в чест на свещения месец Рамазан, който учи на милосърдие и съпричастност между хората.

На 28-ми април (четвъртък) от 14:00 часа в залата на Младежкия дом в Сърница ще се проведе религиозно мероприятие, в което участие ще вземат местните имами и децата от местните коран-курсове. По време на мероприятието ще се поставят кутии за парични дарения.

Допълнително ще бъдат поставени дарителски кутии и в сградите на Общинската администрация в Сърница и двете кметства в с.Побит камък и с.Медени поляни, както и във всички джамии в трите населени места, където желаещите ще имат възможността да направят парично дарение, като даренията в тях ще могат да се направят в дните 28-29 април (четвъртък и петък).

В кампанията могат да се даряват само пари. Събраните средства ще бъдат разпределени между сираците до 18-годишна възраст в трите населени места на общината и ще им бъдат предоставени преди настъпването на Рамазан Байрям.

В израз на солидарност и добросърдечност към децата останали без родители, Ви каним да се включите в Благотворителната кампания – допълват от Община Сърница.