Народно читалище "Васил Левски 1945 г."- гр. Варна и Скаутски клуб "Компас Варна" организират Благотворителен базар на мартеници.

Всички мартеници са изработени ръчно от децата с много любов и старание. Всяка една от тях е уникален творчески израз, отразяващ уменията и креативността на нашите млади скаути.

Всеки може да зарадва своите близки, роднини и приятели, като закупи мартеници и сувенири с кауза- събраните средства ще се използват за закупуване на оборудване и провеждане на благотворителна кампания, избрана и реализирана от децата-скаути.

Очакваме Ви на 25.02.2024 г. от 11 до 16 ч. в Народно читалище "Васил Левски 1945 г.", на адрес: гр. Варна, ул. "Лоза" 3.

Скаутството, представлява най-голямата световна младежка организация с над 55 милиона члена. Скаутски клуб Компас е създаден, преди 8 години и е изцяло ДОБРОВОЛЧЕСКА организация, която активно работи за развитието и усъвършенстването на децата и младежите в гр.Варна.

Скаутството им дава възможност да каляват своя характер и непрекъснато да надграждат своите знания и умения за живота. Дейностите на клуба са в най-различни сфери: от правенето на мартеници, макети, дървено въжени конструкции, направата на бивак, палене на огън, лагеруване, готвене, планинарство, каране на каяк, проникване в пещери, правенето на добри дела - грижа за възрастните хора, животните, Земята. Дейностите обхващат всичко, което ни заобикаля и винаги целят да изградят едни достойни и можещи личности, помагащи за един по-добър Свят.