Благородна инициатива, с която бележат началото на новата учебна година, обявиха от ОУ “Бачо Киро" във Велико Търново, предаде кореспондент на “Фокус". Ръководството и учителите от школото призоваха своите ученици и техните родители да не купуват цвете за първия учебен ден, а да дарят предвидените за това пари. Средствата ще бъдат отделени за възпитаник на училището, който е със заболяване, изискващо чести хоспитализации и провеждане на имуносупресивна терапия във високи дози.

“Да поднесем нашите цветя под формата на финансова подкрепа и да подадем ръка, пълна с обич, на семейството, което има нужда от помощ", призоваха от екипа на школото.

Кутия за дарения е разположена  на първия етаж на училището и ще остане там през следващата седмица. В нея класовете организирано ще пуснат отделеното от тях, след което парите ще бъдат дарени на семейството.

Инициативата бе подкрепена и от Областна администрация  - Велико Търново, като в институцията също има кутия за дарения. Тя е достъпна не само за служителите, но и за посетителите на сградата, така че всеки, който има желание, може да помогне.