Новият кмет на Варна Благомир Коцев ще се срещне утре с Камарата на архитектите, с които ще обсъдят планове за промяна на Общия устройствен план на града. Това стана ясно от брифинг, който той даде днес.

Целта ни е намаляване на застрояването на града и повече зелени площи, поясни той.

Ще се срещна с представители на държавата, пред които ще настоявам атракционната зона на Морска гара да бъде дадена на Общината, така че варненци да решават кое е добро за там, начерта Коцев друг от приоритетите си в бъдещата работа като кмет на града, като допълни, че не е против атракциите, а това, че има несвойствени бизнеси там, като автомивка.

Сред спешните задачи, чийто решение той си е поставил е довършването на стадион "Варна".

Относно колите в Морската градина той отново подчерта, че тази тема ще е една от приоритетните му. Целим първо ограничаване, до пълната забрана на автомобили. За целта ще бъдат обособени буферни паркинги. Ще работим по превръщането на местността Салтанат в реална част от Морската градина. Ще търсим начини частните парцели, които не са застроени в момента, да бъдат изкупени от Общината, така че там да не се строи, а да бъдат зелени зони за гражданите и гостите на града, стана ясно още от думите на Коцев.

Проблемът там не са само колите, дебело подчерта той. Ще работим по намирането на цялостно решение за Морската градина, стана ясно още от днешния брифинг на новия кмет на община Варна.