Яслите на Варна! Много, много важна тема. Като баща новобранец специално се интересувам от темата. Много родители се оплакват от липса на места и смятам да възложа проверка по случая. Това заяви кметът на Варна Благомир Коцев.

Той обобщава: 

"Ето го състоянието. Варна има 12 ясли. И 7 от тях - за ремонт. Местата не стигат. Подготвяме 7 проекта. Ще струва около 20 милиона лева да реновираме, ремонтираме, да направим пристройки, където ръководствата на яслите са посочили. Трябва да намерим пари и за оборудване. Стъпка по стъпка. Но искам този въпрос да се реши поетапно. Поне в най-наложителната му част - ремонтите на 7 ясли."

"Състоянието на ДКЦ-та и липсата на здравен център в Галата изискват други милиони." допълва кметът на морската столица.

Той е категоричен, че в Приморски, Одесос и Младост недостигът на места в яслите е много голям, но това са възможностите на града към този момент.

Коцев се обърна към всички родители и поиска тяхното мнение по наболелия въпрос: "Длъжни сме обаче да намерим решение за децата на Варна. И то възможно най-бързо. Много искам да чуя мнението ви по този въпрос.", каза той в пост в социалните медии.