От днес, както вече Ви съобщихме, започват дейности по цялостно обновяване на улица "Иларион Макариополски“, разположена в центъра на града. 

Ремонтът предвижда смяна на старите и амортизирани водопроводни и канализационни тръби с нови, отговарящи на съвременните изисквания, което ще гарантира дългогодишна експлоатация и ще намали риска от аварии в ЦГЧ.

След завършването на дейностите по реконструкция на ВиК мрежите предстои и цялостно благоустрояване на улицата, с което ще се осигури по-добра проходимост за пешеходци и автомобили.

Благоевградчани, които живеят на въпросната улица, както и на съседни такива, коментираха пред "Фокус", че се надяват след края на ремонта, "Иларион Макариополски" да придобие изцяло нов облик.

"Притеснявам се, че ще е шумно, че ще има много прах по време на ремонта и че ще имаме проблеми с паркирането, но определено предпочитам да потърпим два-три месеца, но да имаме ново ВиК и нова улица", коментира живущ на улица "Иларион Макариополски".

Припомняме, че до две седмици предстои да стартира и благоустрояване на улица "Аргир Манасиев“.

Средствата за останалите 3 улици - "Св. Иван Рилски“, "Иван Вазов“ и "Захари Стоянов“ Община Благоевград очаква да получи от МРРБ.