На 14 септември (събота) Община Благоевград ще се включи в националната кампания "Да изчистим България заедно“.

В рамките на инициативата ще бъдат почистени районите около кортовете и бейзболното игрище, терените около чешмата на ресторант "Рай“ в близост до въжения мост и сервитута на коритото на река Бистрица в Централна градска част - между моста на покрития пазар и моста срещу Регионалния исторически музей.

В периода 11.09-13.09.2024 г. в стая 506 в Община Благоевград ще предоставят необходимите материали за почистване, в това число чували за отпадъци и ръкавици на всички желаещи да се включат в кампанията. 

Акцията започва в 09.30 часа и цели да обедини всички жители на Благоевград, които искат с личен пример да помогнат да живеем в по-чист и красив град. 

"Призоваваме пълните чували с отпадъци да се поставят до контейнерите за битови отпадъци, след което своевременно ще се извърши транспортирането им от ОП “Чистота". За отдалечените места, където няма съдове за битови отпадъци, чувалите да бъдат събирани на едно място и след приключване да се подаде сигнал на тел. 0896/831664, за да бъдат извозени", информират от Община Благоевград.