Тази сутрин започна поредното заседание в Окръжен съд Пловдив по делото за убийството в Цалапица. Свидетел срещу Рангел Бизюрев твърди, че е бил бит от него миналата година, предаде репортер на "Фокус".

“Бях до църквата. Рангел дойде, сети се за лошите неща, които съм правил и започна да ме бие. С два ритника ме удари в лицето. Борислав беше там. Залитнах, но близнакът ме хвана да не падна и после Рангел пак ме удари 3-4 пъти. Не съм му отвръщал. Не съм казал нищо. Имаше кръв от носа ми. Случи се седмица преди убийството", каза днес в съдебната зала 17-годишният Даниел Цветков.

Той твърди още, че Борислав Динков е продавал наркотици, а Цветков е разнасял стоката до клиентите. След това е връщал сумите на Динков. Веднага след разпита на Цветков, Бизюрев пожела да даде обяснение.

“Хвалеше ми се, че пуши трева и се напива с водка. Шамарил съм го, но не съм го удрял с крак. Аз съм 140 килограма и съм 15 години по-голям от него. Аз ако го ударя така, и то два пъти, дали ще остане без последствия, и то в лицето", допълни той.

Малко преди това се проведе очна ставка между подсъдимия Рангел Бизюрев и свидетеля Атанас Гунчев. Изправени един срещу друг, двамата бяха разпитани относно движението на колата във фаталната нощ.

Въпросите на съдия Бозев бяха идентични, но отговорите на двамата мъже се разминаваха.

Рангел пожела да зададе допълнителен въпрос на Гунчев. Той го попита дали Борислав Динков се е опитал да уговори версия с Гунчев за случилото се във фаталната нощ. Гунчев отговори с категорично не и очната ставка приключи.

Процесът продължава и в момента.