Двамата обвинени за побоя на автобусния шофьор край Карлуково са се укривали от властите. Това стана ясно на брифинг на прокуратурата в Ловеч преди минути.

На този етап бащата и синът са с определени мерки парична гаранция и домашен арест. Не са криминално проявени.

Припомняме, че преди дни автобус, който превозва пътници - туристи жени и деца се среща с автомобил Мерцедес като единият прави маневра надясно другият на ляво и леко се удрят. Движещите се с лекия автомобил излизат и започват да нанасят удари по водача на автобуса. Той опитва да се скрие зад автобуса. При нанасянето на  ударите му счупват ребро след това и челюстта.

"Участниците в инцидента са издирени, те се обаждат на свои роднини, които помагат. Единият се укрива и намерен е следващия ден, разпитани са свидетели, изискани са записи от камери", изясни окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

Двете лица първо са задържани за 24 часа, след което става ясно, че са освободени и едва след това отново издирени и задържани за 72 часа като отново са се укрили.

Държавното обвинение е поискало постоянното им задържани, но съдът определя мерки парична гаранция и домашен арест. В днешния ден ще бъде внесен протест и мерките ще бъдат преразгледани от въззивната инстанция.

От прокуратурата уточниха, че има и други участници в инцидента, но двамата са основни. Очаква се медицинската документация, за да се изясни има ли по-тежки травми по шофьора на автобуса.