Общинският съвет решава да дари 3000 лева за лечението на малкия Денис Еминов, който страда от тежко онкологично заболяване. Това стана ясно от предложенията за сесията, която ще се проведе на 26 септември, информира "Фокус". 

По наредба 3000 лева е максималната сума, която може да бъде отпусната на нуждаещ се пловдивчанин с решение на бащиците.

Денис е на 10 годинки и вече няколко месеца води тежка битка за живота си. Всичко започва след усещане за голяма умора и главоболие в началото на месец юли. Последват много изследвания, придружени със схващане и парализа на тила и врата, детето започна да вижда двойно и след направен ядрено-магнитен резонанс се разбира, че има тумор в малкия мозък. Направена му е спешна операция, но се установява, че има разсейки в гръбначния стълб. Детето се нуждае от лъче- и химиотерапия в чужбина, както и от рехабилитация, тъй като операцията е засегнала цялата дясна част на тялото му.

Необходими са средства за лечението му в чужбина, които са непосилни за семейството.

За малкия Денис бяха организирани и няколко футболни турнира, като до момента е събрана сумата от 178 000 евро, при необходими 200 000 евро. 

Денис е внук на легендата на "канарчетата" Антим Пехливанов и в последните няколко месеца пловдивчани се обединиха в каузата да помогнат на момченцето е лечението му.

Припомняме, че 231 672 лв. се събраха от Благотворителния фестивал "Нощ на Ангелите“, който се проведе на 14 и 15 септември на Гребната база. Събраните средства ще бъдат разпределени в каузите на 3 дечица – Денис, Мира и Антъни, както и двама млади родители – Деян и Калин.

Тези от вас, които желаят, могат да направят дарение на следната банкова сметка:

ТИТУЛЯР: Денис Фахриев Еминов

BG67STSA93000031147427

Банка ДСК