Регионална библиотека "Николай Вранчев“ – Смолян, се присъединява към инициативата Ден на четенето в България, съобщиха от културната институция.

На 16 ноември 2023 г. от 14.00 часа с петокласници от ОУ "Иван Вазов" ще четем художествена литература от съвременни български автори. Книгите са избрани от библиотекарите от Детски отдел и са подходящи за тази възрастова група.

На 17 ноември от 10.00 часа ще посетим малчуганите от ДГ "Синчец", за да четем приказки с тях. Ще представим любими произведения на български и чужди автори с красиви и цветни илюстрации.

Приканваме всеки, който желае да се включи да се присъедини към инициативата и да четем заедно, призовават от библиотеката.  

Ден на четенето – България се организира от фондациите "Четене“ и "Детски книги“ и от сдружение "Книги и четене“ с подкрепата на "Stiftung Lesen“ – Германия. Партньори на инициативата са Фондация "Глобални библиотеки – България“, Българската библиотечно-информационна асоциация, Асоциация "Българска книга“, "Аз чета“, "Bookmark“ и "Площад Славейков“.