Регионална библиотека "Николай Вранчев" - Смолян отправя предизвикателство към фотолюбители от област Смолян да се включат в конкурс за авторска снимка "СмолянЧете“.

Право на участие в конкурса имат само жители от област Смолян на възраст 7-77+ години с една изпратена снимка. Снимката да показва четящи хора, места за четене или любими книги. Фотографията трябва да е авторска и да не е участвала в други фотоконкурси. Участниците могат да изпратят своята снимка заедно с декларация за съгласие от 01 до 24 октомври 2024 г. на e-mail: sm_lib_chit@abv.bg. Задължително условие е декларацията да бъде подписана и сканирана. Декларацията може да се изтегли от сайта на библиотеката: www.librarysm.com . В писмото да се посочат също три имена на автора, адрес и телефон за връзка.

Получените снимки ще бъдат публикувани на 25 октомври 2024 г. на Facebook страницата на библиотеката във  фотоалбум #СмолянЧете2.0 https://www.facebook.com/rbsmoljan .

До 31 октомври фейсбук потребителите  ще могат да гласуват за предпочитана снимка, след което компетентно жури ще оцени фотографиите. В крайното класиране ще се вземе предвид и зрителския вот.

Изложба на най-добрите фотопредложения и обявяване на победителите в конкурса ще се състои на 08 ноември 2024 г. от 15:00 ч.