Регионална библиотека "Никола Фурнаджиев“ в Пазарджик разкри два нови клуба "Рицари на книгата“, съобщиха от Библиотеката. Инициативата е съвместна между Основно училище “Любен Каравелов“, новите рицари от ОУ “Проф. Иван Батаклиев“ и Детски отдел на Регионална библиотека " Никола Фурнаджиев“.

Вече е проведена и първата сбирка на клуба, в която четвъртокласниците с ръководител Ивана Павлова трябваше да докажат, че са готови да организират и да встъпят в редиците на Клуб “Рицари на книгата“.

Децата бяха подложени на редица изпитания от наша страна и когато разбрахме, че отговарят на изискванията, бяха " посветени“ в рицарското звание.

Главната цел на този клуб е неговите последователи да четат, да разпространяват и да участват в различни дейности, свързани с книгата и четенето. Главният рицар на клуба г-жа Ивана Павлова ще отговаря за инициативите и за това той да продължи да се развива във времето и да намери все повече последователи сред учениците от ОУ“ Проф.Иван Батаклиев“.

За финал на днешното ни посещение четвъртокласниците изработиха мартеници за децата от Детска градина "Дъга“-изнесени групи, които ще бъдат участници в нашето Първо мартенско тържество.