За порена година в Кюстендил стартира инициативата "Лято е, ела в библиотеката“. Това съобщи за "Фокус“ София Пейчева, директор на Регионална библиотека "Емануил Попдимитров“ – Кюстендил. Лятната програма е за деца от всички възрасти, а участието в нея е безплатно. Могат да се завяват и участия на организирани групи.

В юлската програма събитията са ситуирани предимно във вторниците. Днес се проведе първата среща от лятната програма на Детски отдел. Децата се запознаха с дейността на отдел "Краезнание" и образователната им програма "Код Кн". Образователната среща запозна децата с историята на някои от известните обекти.

На 9 юли предстои фолклорна работилница с Танцова формация "Партньори“ и с хореографа Тони Кенов. "Това е една хореографска част, която цели да запознае децата с някои от българските народни танци. Тя ще се случи в пространството пред "Детски отдел“. Всички, които проявяват интерес, ще могат да се включат“, каза София Пейчева.

На 16 и 22 юли предстоят срещи с две много популярни детски авторки. Мария Йонова ще представи поредицата си "Истории на Слънчевата улица“, а Александра Георгиева – поредицата "Агата“.

Всеки четвъртък, през месеците юли и август, ще се организират занимания по интереси. Във всеки вторник от месец август програмата предвижда "Детска Киномания“.