На 14 февруари от 16:00 часа студенти и преподаватели от Университет "Проф. д-р Асен Златаров“ ще се съберат за трети пореден път в чест на дните на античната култура. Поводът този път са Дионисиевите празници, от които има запазени редица фолклорни реплики. Една от тях е честването на Трифон Зарезан.

Лекция за античните чествания ще изнесе зам.-деканът на ФОН от Университета - доц. дин Мартин Гюзелев. Студенти от клуб "Млад историк“ от катедрата "История и философия“ също ще вземат участие в събитието.

На 14-ти февруари, от 16.30 ч., в Регионална библиотека "Пейо К. Яворов“ ще се проведе вдъхновяващ лиричен празник под надслов "Огън от любов“.

Всеки с отношение към вечната любовна лирика е добре дошъл да сподели вълнуващи и емоционални моменти. В събитието ще участват Ваньо Вълчев, Динко Динков, Лорис Мануелян, Никола Парашкевов, Яна Вълчева, Ния Стоянова, ученици от Немската, Английската, Френската и Руската гимназия, учители, студенти и популярни общественици.

На 16 февруари от 18.30 часа Община Бургас, Регионална библиотека "Пейо Яворов“ и издателство "Жанет 45“ ви канят на среща с Мария Донева, която за първи път гостува в Регионална библиотека "Пейо К. Яворов". Ще чуете стихотворения от нейната последна книга "Боядисвам в бяло лятото“ и от други нейни любими произведения. Ако се падне да е мразовит февруарски ден, отидете, за да ви стоплят думите на Мария Донева и Антон Димитров.

На 19 февруари от 17.30 часа ще се състои постановката на Театрална школа "Детско царство“ към ЦПЛР – Бургас "Васил - бъдещият Левски“.