Безвъзмездно право на ползване на общинско жилище в полза на МБАЛ "Д-р Димитър Павлович“ в Свищов предостави Общината. Решението бе гласувано на последната сесия на ОбС, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Целта е да се подпомогне лечебното заведение в привличане на медици, които не са от Свищов, но искат да работят в града.

Първото такова общинско жилище ще бъде предоставено на семейството на д-р Дарко Стояновски и д-р Десислава Кръстева-Стояновска, които работят в кардиологичното отделение на МБАЛ "Д-р Димитър Павлович“. Семейството има и малко дете и не притежават собствено жилище в Свищов.

Поради тази причина е изразена молба, при наличие на свободни жилища от общинския жилищен фонд и по възможност, лекарите да бъдат настанени в такова. Като допълнителен аргумент е изтъкнато, че лекарите работят в полза на обществения интерес, като обслужват здравно гражданите на цялата община предвид усложнената здравна обстановка и необходимостта от лекари в общинското лечебно заведение.

Срокът, за който се предоставя жилището, е докато медиците имат трудови правоотношения с болницата в града, но не по-дълъг от 10 години.