Приключиха безплатните курсове по дигитално рисуване и рекламна графика в Креативен център Русе, реализирани с подкрепата на Общинска фондация "Русе – град на свободния дух“, euShipments.com и сдружение “Агенция за развитие на човешките ресурси". В рамките на дейностите младежи на възраст от 14 до 18 години се запознаха с основите на дигиталното изкуство и създадоха свои уникални творби.

Темите за финалните проекти бяха изтеглени в началото на последния цикъл от курсовете или т. нар. мастър клас за най-напредналите, което даде възможност на участниците да се подготвят и да развият своите идеи в дълбочина. В края на обучението си те създадоха завършени интелектуални продукти тип комикси, които бяха оценени от експертно жури, съобщи Общината.

Четирите най-креативни комикса ще останат в тайна до официалното им представяне. Избраните творби ще бъдат публикувани на страницата на Креативен център Русе и ще бъдат дарени на основния спонсор на курсовете – euShipments.com, като израз на благодарност за помощта.

Обучението на млади хора, създаването на постоянство у тях и достигането до завършени продукти показва значимостта на проекта и допринася за развитието на иновативните професии. Инициативата  демонстрира успешното сътрудничество между местния бизнес и образователните инициативи, насочени към развитието на младежките таланти в региона.