Клиниката по съдова и ендоваскуларна хирургия към УМБАЛ "Св. Екатерна" организира безплатни профилактични прегледи за пациенти с периферни артериални заболявания на долните крайници. От болничното заведение съобщиха, че това ще се случи от 12.08.2024 до 30.08.2024 г. Лекарите от клиниката ще преглеждат безплатно пациенти с клаудикационни болки (болки и умора при ходене в засегнатия крайник), болки при покой, изстиване и изтръпване, както и нощни болки и/или рани в областта на стъпалата.

Желаещите да се прегледат могат да го направят всеки ден от 10 до 12 часа, след предварително записване на тел. 0800 40 909, безплатен за цялата страна или на тел. 02/9214945. Не е необходимо пациентите да носят направление отличен лекар! Прегледите ще се извършват в УМБАЛ "Св. Екатерина", с адрес: град София, бул. "Пенчо Славейков“ 52А, Хирургичен блок Б.

Всяка година в Клиниката по съдова и ендоваскуларна хирургия в УМБАЛ "Св. Екатерина“ се извършват най-големите по обем и трудност съвременни съдово-хирургични интервенции. 

Средно в клиниката годишно се извършват над 1300 операции, 70% от които са на артериални съдове. При оплаквания, дължащи се на недостатъчно кръвоснабдяване на долните крайници, съществува сериозна опасност от ампутация, които при навременна диагностика и специализирано лечение могат да бъдат коригирани навреме и да се избегне загубата на крайник.