Едни от най-добрите специалисти по детски болести от София ще прегледат децата от Община Златоград, на 9 ноември 2024 г., (събота). Лекарите са част от Програма "Детско здраве", в която участват водещи специалисти от болница "Пирогов" и от Столична лекарска колегия. Прегледите в Община Златоград се провеждат с цел превенция и профилактика на пациентите и навременно диагностициране. Детските лекари са от специалностите УНГ, ортопедия и травматология, неврохирургия, урология, хирургия, кардиология, неврология, ендокринология, дерматология, обща медицина, образна диагностика и офталмология, съобщи кметът на Златоград, Мирослав Янчев.

Те ще преглеждат безплатно деца от 0 до 18 г. възраст на 9 ноември 2024 г. (събота), от 9.00 ч до 14.00 ч,  в сградата на МБАЛ "Проф. Д-р Асен Шопов“, гр. Златоград, ул. "Хан Аспарух“ №21. Децата, които са с хронични и придружаващи заболявания, трябва да носят за прегледа цялата медицинска документация, съпровождаща заболяването. Прегледите са насочени към деца, които към момента не са с ОРЗ(остри респираторни заболявания).

Родителите, желаещи да се възползват от възможността, е необходимо предварително да запишат час през общината всеки делничен ден между от 8:30 до 17:30 часа на телефон: 0892240998.

"Приоритет за мен винаги е било здравето на децата, както и създаването на подходяща среда, в която да растат. По моя покана, екип от най-добрите лекари в България, ще дойдат тук, в Златоград, за да извършат прегледи на нашите деца“, каза още кметът на Златоград.