По покана на кмета на Златоград, Мирослав Янчев, д-р Асен Тодоров, завеждащ на отделението по съдова хирургия в Правителствена болница "Лозенец" и неговият екип ще извършат прегледи за хора, страдащи от разширени вени, съдови и артериални проблеми. За жителите на Община Златоград тези прегледи и консултации ще бъдат безплатни, съобщиха от Общината.

Прегледите ще се проведат на днес, 08.07.2023 г. (събота), а при голям интерес и на 09.07.2023 г. (неделя), в МБАЛ "Проф. д-р Асен Шопов“ гр. Златоград, на първия етаж, в кабинета на д-р Личев. За тях не е необходимо направление от личен лекар.

Прегледите ще включват комплексно изследване с Доплер ехография на венозна  и артериална система, както и консултация със съдов хирург.

Д-р Тодоров ще започне приема в събота, от 9 часа, а при интерес от страна на пациентите, ще направи прегледи и в неделя.

Д-р Асен Тодоров завършва медицина в Медицинския университет - София през 2008 г. Има специализации по обща и съдова хирургия. През 2009 г. започва работа като асистент хирург в Специализираната болница за активно лечение по онкология – София. Бил е консултант хирург - трансплантационна и чернодробна хирургия в Университетска болница Хелзинки, Финландия. В периода 2015 – 2023 г. работи като онкохирург в Специализираната болница за активно лечение по онкология в столицата. Успоредно с това от 2019 до 2023 година е съдов хирург в Аджибадем Сити Клиник, София.

Д-р Асен Тодоров е управител от 2017г. на Медицински център "ИМАНИ" , специализиран в премахването на разширени вени.