София се включи в Европейски дни на наследството, заедно с Френският институт в България, като част от Календара на културните събития, а някои от най-интересните музеи в града отвориха врати с безплатен вход. Това съобщиха от Столична община във Фейсбук. 

Ето къде може да се разходите в утрешния ден:

Софийска градска художествена галерия, ул. "Ген. Гурко“ №1

22 септември: 11.30 – 17:30 ч.

В галерията може да се види експозиция с платна на Дечко Узунов.

Представена е и фотографска изложба на непозната в България Хелга Парис (1938 – 2024), която играе голяма роля в германската фотографията. В отделни изображения и серии тя разгръща своеобразна палитра на източногерманското ежедневие от края на 60-те до 90-те години на ХХ век.

Столична библиотека, пл. "Славейков“ №4,

22 септември: 10.00 - 19.00 ч.

Мраморно фоайе: Документална изложба с редки и емблематични издания от фонд "Книжовно наследство“; фото документална експозиция "Голямата София“ и "Любопитната София“, изложени са и редки книжни издания, "оцелели“ при бомбардировките на града през 1944 г.

ОКИ Дома на културата "Средец“, ул. "Кракра“ № 2а, Концертна зала

22 септември: 19.00 ч. Концерт на Вокална студия "Дъга“ и Танцов ансамбъл "Здравец“

Триъгълна кула на Сердика, бул. "Княгиня Мария Луиза“ №16

22 септември: 10.00 – 18.00 ч.

Освен постоянната експозиция към обекта, може да бъде видяна и временната изложба от "София хартиен арт фест“ и 35-ите Дни на японската култура "Тих диалог“ - изложба на асоциация NEXUS, Фукуока

На 22 септември, за Деня на независимостта, Националният археологически музей ще е със свободен вход и ще покаже изложбата "Повелителите на солта“.

Утре е последния ден от инициативата и чудесна възможност да се потопим в културата и историята на София.