10-ото издание на "Зелени библиотеки“ за първи път се проведе в столичния парк "Студентски“.  В програмата бяха включени забавления за най-малките, които творяха като истински художници красиви триизмерни картички и цветя от хартия, заедно с художничката Ваня Вълкова и куклената актриса Таня Гигова, съобщиха от район "Студентски".

Децата имаха възможност да се насладят и на новата книжка на Ели Георгиева "Историята на един дъждовен червей“, която им прочете забавни случки от нея.

За възрастните беше подготвена фотодокументална изложба "Любопитната София“ и освен нея имаха и възможността да се насладят на музиката на Иван Бороджиев, който ги зарадва с магическите звуци на своя саксофон.

Разбира се, всички получиха безплатна читателска карта за Столична библиотека, като можеха да си изберат по една книжка подарък, химикалки и разделители, а за децата и прекрасни балони. Читателите на библиотеката се увеличиха многократно и те с радост избраха библиотеката пред всички останали забавления, които градът им предлага!