Акция за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване предстои в Елена, предаде кореспондент на "Фокус“. От Общината в балканското градче уточняват, че кампанията ще се случи на 11 октомври /сряда/ от 10:00 до 15:00 часа.

"В този времеви диапазон безплатно за гражданите ще бъдат извозвани излезли от употреба компютри, монитори, електрически и микровълнови печки и фурни, котлони, хладилници, сушилни, съдомиялни, бойлери, миксери, тостери, прахосмукачки, телевизори, телефони, радиоапарати и други. Важно е уредите да бъдат изнесени пред домовете преди 10:00 часа в сряда“, обясняват от местната администрация.

За да се случат по-лесно нещата и да бъде успешно начинанието, гражданите трябва да подадат заявка до 10 октомври на тел. 0879/ 101 427, като посочат точния си адрес, приблизителното количество и вида на електроуредите.

Тези, които не са успели да се запишат или пък искат сами да изхвърлят неработещото си оборудване, могат да го направят в двора на общинското предприятие "Благоустрояване“.

Луиза Транчева