Кукленото представление "Приказки от оная гора“ от Мая Дългъчева, радва най-малките във Варна. То се провежда от вчера, днес и утре на сцена "Раковина“ в Морската градина.

Сценография и режисура: Мария Банова, композитор: проф. Валерия Крачунова-Попова, участват: Яница Халачева и Юлия Коларова.

Обитателите от чудната книжка "Приказки от Оная гора“ от прекрасната Мая Дългъчева, оживяват в кукленото представление за цялото семейство. "Приказки от Оная гора“ носи в себе си мъдростта на Оная гора. Симпатичните горски обитатели ни споделят истини за живота, чрез пет нежни и релаксиращи визуално – музикални етюда. Топлината на представлението идва и от уюта на горските кътчета, топлите куклите изработени от вълна и красивата музикална среда.

Едно представление - поезия за цялото семейство!

Мария Банова е куклен режисьор и актриса. Тя е разработила специално ателие, в което децата сами изработват меки кукли. Екипът помага на децата да активират въображението си и да превърнат в реалност своите вълшебни приятели – животни, извънземни, принцеси и всякакви чудати същества.

16.08.

"ГОН, МАЛКАТА ЛИСИЦА"

Японска приказка от Ниими Нанкичи

Превод: Яна Дончева

Сценарий , сценография и режисура: Мария Банова

Участват: Юлия Коларова

Приказката ще бъде представена чрез една друга културна ценост на Япония, а имено уличен театър "камишибай" или " театър в картини", особено популярна по време на депресията от 30 години и следвоенния период в Япония до появата на телевизията през 20 век. Камишибай води началото си от японските будистки храмове където е имало свитъци с картини, които са били в помощ на монасите за разказване на истории. Камишибай в днешно време е част от стратегията за насърчаване на световен мир, свят в хармония и без оръжие.

УЛИЧНА АНИМАЦИЯ

В тази анимация публиката ще се включи в различни игри, събрани от четирите краища на света. В някои от тях участниците ще трябва да демонстрират бързината си, в други - точността си, трети ще се харесат на тези с остра мисъл, но едно е сигурно – всички ще се забавляват от сърце.

Продължителност 50 мин.

17.08.

ДЯДО ВАДИ РЯПА

Драматизация и режисура: Краси Кирчев

Музика: Илко Биров

Сценография: Краси Кирчев

Изпълнение на кукли: Краси Кирчев, Петромил Денев, Мария Джойкева

Участват: Петромил Денев и Краси Кирчев

Любимата народна приказка “Дядо вади ряпа" се преражда на куклената сцена в нов, небивал вариант, изпълнен с музика, смях и ярки персонажи. Присъединете се към Дядото и неговата дружина и заедно ще открием колко ценно е да работим заедно, въпреки различията си.