Продължава практиката по превозване на бездомни кучета от съседни общини в Кюстендил. Това каза пред журналисти отговорникът за общинския приют в Кюстендил Петър Велков, предаде репортер на "Фокус“. По думите му "зареждането“ с кучета е непрекъснато.

"Миналата седмица четири кучета лично аз хванах на площада. Едно от кучетата се оказа, че е от Благоевград, според чипа. Обадих се на колежката и тя ми каза, че е много учудена как това куче се е оказало в Кюстендил при условие, че то е кастрирано и върнато на центъра на Благоевград“, каза Петър Велков.

Според него непрекъснато се прибират кучета, но непрекъснато идват нови. "Кучета на видима възраст около година. Това не са домашни кучета, в никакъв случай“, сподели Велков. Той посочи, че проблемът с бездомните кучета може да бъде решен, ако във всяка община има работещ приют, какъвто е този в Кюстендил.

Има и лоша практика, при която дадена община сключва договор с лицензирана фирма, която трябва да извърши дейностите по залавяне, обработка и кастрация, но вместо това кучетата се залавят и се транспортират до съседен град или община.

Венцеслав ИЛЧЕВ