Липсата на сняг в края на годината разкри неподозирани таланти сред жителите на кюстендилското село Соволяно, предаде репортер на "Фокус“. Те си направиха алтернативен снежен човек от автомобилни гуми. В основата на инициативата е кметството и екипът на читалище "Светлина“.

Атрактивният снежен човек в Соволяно показва как може и с много малко средства, но с голямо желание, усет и старание да се правят добри неща в полза на всички. 

"Подготвяме се за празниците. Тази година украсата ще бъде по-различна и по-хубава. В момента това, което е направено, е благодарение на читалището. След това ще продължим и с украсата на Коледната елха и други изненади“, каза кметът на Соволяно Пламен Илиев.

"Решихме да направим снежния човек от автомобилни гуми. Боядисахме ги с бяла боя. Направихме около тях дървени гномчета. Нашата цел е да има настроение и да се радваме всички в тези хубави празници, които ни предстоят. Предстоят ни тържества и концерт“, поясни читалищният секретар Корнелия Чизмова.

Хората от Соволяно показаха на практика, че дори когато времето не е по план – с малко усет може да се допринесе за празничността и веселото настроение.