"Фокус" проверява ситуацията след местните избори в област Търговище. Ето и резултатите от кметския вот и тези за общинския съвет:

В Община Антоново Хайредин Мехмедов от ДПС печели местните избори с 57,12% от гласовете. Партията ще има и мнозинство в местния парламент. След Движението се нареждат МК "Съюз на демократичните сили (НДПС)", ГЕРБ и "БСП за България".

В Община Омуртаг също няма да има балотаж като кметският стол е за Ешреф Ешрефов, получавайки 51.11% от вота. В общинския съвет превес ще имат от МК "Съюз на демократичните сили (НДПС)", следвани от ДПС и ГЕРБ.

В Община Опака няма да има втори тур, а Гюнер Ашимов от ДПС ще бъде градоначалник. От Движението печелят и мнозинство в местния парламент. В него със сигурност влизат още представители на ГЕРБ и Коалиция "Алтернативата на гражданите".

Община Попово не се различава от останалите и също приключва с изборите. Там начело на града застава Людмил Веселинов от "Граждани за общината". Веселинов събира 62,73% от одобрението на съгражданите му. Най-много общински съветници също ще има от въпросната политическа формация. Втори по резултат са "ЛЕВИЦАТА!", а трети ГЕРБ.