Езикова гимназия "Д-р Петър Берон“ – Кюстендил провежда поредица от инициативи, свързани с патронния си празник, съобщиха за "Фокус“ от учебното заведение. Дейностите са обединени под името Беронови дни и са стартирали с изложба с творби на ученици от VIII до XI клас, в които те са пренесли върху листа късче от себе си и своята връзка с делото на будителите.

Днес учениците и преподавателите ще имат възможност  да вкусят от истинските шедьоври в българската кулинарна традиция, които са неизменна част от трапезата при всеки празник или специален повод.

В сряда ще се проведе дефиле на традиционни български облекла, които са повод за възхищение и гордост у всеки, в чиито гърди тупти българско сърце. Пъстротата на шевиците, пренасящи магията на българския дух през вековете, ще оживее върху кръшните снаги на възпитаниците на гимназията, за да пробуди копнежа у всички да усетят отново могъщата енергия на българщината във всичките ѝ форми и прояви.

В четвъртък ще бъде заключителната част от честванията и тържественото отбелязване на патронния празник на училището. Целта на инициативата е да накара учениците да почувстват силата на истинското родолюбие, да изпитат  гордост, че са част от славен, силен и вечен народ.