През изминалия уикенд в Стара Загора се проведоха два вълнуващи футболни двубоя – Балканиада по футбол за ветерани и Турнир по мини футбол за хора с увреден слух, предаде репортер на "Фокус". И двете събития са посветени на празника на града и са организирани в партньорство с Община Стара Загора.  Те са част от богатия спортен календар на общината.

За десета поредна година градът на липите бе домакин на Балканиада по футбол за ветерани, в която взеха участие 4 отбора. В спортен комплекс "Трейс Арена" в Стара Загора отборите от Турция, Република Кипър, о. Корфу и Берое 1916 Стара Загора влязоха в оспорвана надпревара за първото място. Събитието бе организирано от ОС на БФС Стара Загора в партньорство с Община Стара Загора.

Ентусиазираните фенове подкрепяха своите любимци от първата до последната минута. Въпреки напрегнатите моменти и силната съпротива от гостуващия тим, ветераните от "Берое 1916" категорично победиха гостуващия тим от Бурса, Турция с 5:1 и станаха балкански шампиони.

В първия мач отборът на Берое 1916 ветерани победиха ветераните от Кипър с 3:1, а  Бурса би отборът от о. Корфу с категоричен резултат от 5:0.

Следобед се проведоха финалните срещи, по време на които отборът на Бурса победи Кипър с 4:1, а на финала Берое 1916 ветерани завоюваха победата с 5:1 и станаха балкански шампиони.

На финала организаторите връчиха индивидуални награди за "Най-добър защитник“, "Най-добър вратар“, "Най-добър играч“, "Най-добър нападател“.

На 11 октомври от 13.00 ч. на спортните игрища зад централната старозагорска поща  се проведе традиционният турнир по мини футбол за хора с увреден слух. Организатори на събитието бяха Спортната федерация на глухите, Спортен клуб на глухите в партньорство с Община Стара Загора. В състезанието участие взеха шест отбора от Стара Загора, София, Пловдив, Варна, Дупница и Шумен. Първо място спечели отборът от Стара Загора, а второ и трето място съответно завоюваха отборите от Пловдив и Дупница.

Петко Крумов, началник-отдел "Спортни дейности“ в Община Стара Загора, получи благодарствен плакет за кмета на града Живко Тодоров. 

Отборите, класирали се на 1-во, 2-ро и 3-то място, получиха специален подарък от Община Стара Загора  -  официалната биография на легендарния  футболист Христо Стоичков.

Петко Крумов, началник-отдел "Спортни дейности“, награди с купи, медали и книги всички участници и в двете състезания.