За трета поредна година Белоградчик е домакин на фестивала "Балонена фиеста". Стартът бе даден днес в Международния ден на мира и в небето над уникалните Белоградчишки скали полетяха пъстри балони, предаде репортер на "Фокус“.Организатор на събитието е "Приключенски център"- Белоградчик (Adventures in Belogradchik) с подкрепата на Фондация Америка за България.

От днес до 24 септември, пилоти от 6 европейски страни с 15 балона, ще вземат участие във фестивала. Площадката за издигане на балоните е разположена в местността "Панаирище" в Белоградчик. Свободни полети с балон над Белоградчишките скали и панорамни издигания с привързан за скалите балон ще се изпълняват сутрин и вечер при подходящи метеорологични условия, съобщават организаторите.

Тази година посетителите на Балонената фиеста ще могат да участват и в редица активности. За  хората с приключенски дух  организаторите предлагат – сафари с джип, разходки с АТВ  сред скалите, фотосесия с "летяща“ рокля, разходка с електрически велосипеди и дегустация на премуим вина от изба Боровица. Всички посетители ще имат възможността да станат свидетели и на таланта на Луиза Душкова, която ще изпълнява спиращи дъха акробатични номера под балон.

По време на фестивала ще се проведе и фото конкурс, както и конкурс за художници. Седемчленно жури съставено от пилотския състав ще определи победителите в конкурсите.

Всяка фестивална вечер участници и гости ще могат да гледат концерти на любими групи и изпълнители, сред които и група Ostava и Милена Славова.

За празник 22 септември - Денят на независимостта на сцената на основната площадка за излитане с балони по време на Фиестата ще свири любимата българска група Ostava."Шоколад" ще има за всички посетители на шоуто и то от най-харесвания,  също и много "Кислород" на открито - с тези думи канят организаторите на фиестата всички любители на приключенията и хубавата музика. Кралицата на българския рок - Милена Славова ще забива на 23-ти септември на Фиестата в Белоградчик.

Бъдете там и се издигнете с балон над сцената, канят организаторите на Третата международна Балонена фиеста в Белоградчик.