Бебе пострада, а майка му е в кома след катастрофа с интоксикиран водач в София. Това съобщиха за "Фокус" от СДВР.

Четирима възрастни и бебе на шест месеца са пострадали при тежка катастрофа между две коли в София. Сигналът за произшествието е подаден в 00:40 ч. днес. Инцидентът се е случил в района на 4-ти километър.

В едната кола са пътували майка с бебето си, както и двама мъже. По информация на СДВР, шофьорът на другия автомобил е дал положителна проба на тест за алкохол и наркотици.

20-годишната майка на бебето е в тежко състояние и е изпаднала в кома. Жената е била пасажер в една от колите.

Според информация в медийното пространство, тя е настанена за лечение в УМБАЛ "Света Анна" с черепно-мозъчна травма. Бебето ѝ е с контузия на главата, откарано е в "Пирогов".

Пострадали са двама мъже – 31-годишният шофьор на автомобила, в който са били бебето, както и техен спътник на 22 години. Водачът е с контузия на глава и ръка, а другият пострадал е с контузия в областта на кръста.

Изпратени са три линейки, които пристигнали на място девет минути след подаването на сигнала. По-късно е изпратен и четвърти специализиран медицински автомобил за повторен медицински преглед на 33-годишната водачка на другия автомобил от пътното произшествие. Тя е само с охлузване на крака и не се е наложило да бъде настанявана в болница.