Работим по облагородяването на Източната порта и пространството около нея. От общинското предприятие "Градини паркове" извършват озеленяване на Небет тепе и в най-скоро време ще бъде открит и този обект. Това каза кметът Костадин Димитров пред Plovdvi24.bg

По отношение на оградата, която създаде проблеми на проектантите и изпълнителите, тъй като се оказа, че не е одобрена от НИНКН, кметът обясни, че очаква всеки момент да дойде екип от Института, който да си каже окончателно думата. Обектът е трябвало да бъде готов и открит на 20 септември, но заради решението, което се очаква да вземе Институтът финалните дейности ще бъдат забавени.

По отношение на археологическите разкопки под Бетонния мост кметът Костадин Димитров заяви, че те няма да забавят повторното му изграждане. Проблем ще има с ЖП линиите, които минават оттам.

"Археолозите там ще приключат до 10 дни и тогава ще се продължи работата по обекта. Бетонният мост в своята си реконструкция върви в много добре. Имаме уверение от изпълнителите, че ако в края на август, началото на септември се сложат гредите, то изпълнението ще приключи в срок", посочи още градоначалникът.

Той беше категоричен, че Бетонният мост е трябвало да бъде премахнат, като реконструкцията нарочно е изместена в летния период, когато децата са във ваканция, пловдивчани са по отпуски и трафикът е по-малко. 

"От септември до декември ще имаме затруднения, затова помолихме изпълнителите на ремонта на Кукленско шосе да са колкото се може по-бързи и да отворим Кукленско, за да имаме алтернативи", уточни Димитров.

Ремонтът на Брезовско шосе започва отново от понеделник, като сега се прави нова организация на движението за стартиране отново на археологическите проучвания, които трябва да приключат за 143 дни.