Баща на ученичка се оплака в социалните мрежи, че тази сутрин се разминали на косъм от това да бъдат блъснати на пешеходна пътека в Сандански, видя репортер на "Фокус".

Ето какво написа разтревоженият родител:

"Тази сутрин, отивайки до СУ" Христо Ботев" с дъщеря ми, която е в първи клас, пресичаме по пешеходната пътека от едната страна на моста до другата страна за училището, от която стоят двама полицаи на пост. Както всяка сутрин във времето 07:00-08:00ч. всички бързат за училище, за работа и минават много коли. 

Пресичаме ние с дъщеря ми и още няколко деца и възрастни хора пред мен и зад мен, и в същото време минава и шофьор с кола, който изобщо не вижда нито пешеходната пътека нито пешеходците и спря на милиметри разстояние от мен. 

Пресякохме безаварийно до училището, където, както споменах стояха двама полицаи, на единия от които казах, че шофьорите карат и не виждат пешеходната пътека и хората. А той ми се усмихна и отговори: Нормално, сутрин на всички им се спи! 

А аз си продължих с детето. 

П. С. Ако Ви блъсне кола на пешеходна пътека, да знаете, че е нормално, защото сутрин на всички им се спи!"

За минути публикацията събра десетки реакции от други потребители, които изразиха възмущение от ситуацията и реакцията на органите на реда.