Барикадиралият се мъж в Стара Загора е искал да разговаря с медиите. Това съобщи пред журналисти началникът на ОДМВР-Стара Загора ст. комисар Лазар Христов, предаде репротер на "Фокус". Той уточни, че това са били условията му, за да се предаде. 

"С него разговаряха близките му - съпругата и синът му бяха тук, наши колеги, психолози. Поискахме помощ от Института по психология на МВР, както и от Специализирания отряд за борба с тероризма. Към момента колегите още работят. На терен се извършва оглед, изземват се гилзи, оръжието, с което са нанесени уврежданията на двамата простреляни. Разследващите продължават с разпити на свидетели и лица, които имат отношение по случая", каза ст. комисар Христов.

До днешната ситуация се е стигнало след като тази нощ мъжът е прострелял други двама криминално проявени лица, на които е дължал пари. След като са били разпити, полицията е тръгнала по петите му и около 11.00 часа тази сутрин той се е укрил в цех, в близост до дома му. Двамата души са били застреляни с

незаконно притежаван пистолет "Макаров". Към момента те се намират в Окръжната болница в Стара Загора. 

Припомняме, че мъжът бе задържан малко преди 15.00 часа днес.

Рени АТАНАСОВА