Заместник-кметът Дончо Барбалов провери как се извършва опресняването на пътната маркировка по първостепенната улична мрежа в София и улиците, по които се движи градският транспорт. Дейностите се извършват през нощта, за да е по-малко затруднението на автомобилното движение, съобщиха от Столична община.

"Вече е положена или се довършва полагането на напречната маркировка по бул. “Тодор Александров“ (на снимките), бул. “Сливница“, бул. “Царица Йоанна“, ул. "А. Дуков". На 80% е изпълнена и маркировката по бул. "Цариградско шосе", съобщи инж. Димитър Петров, директор на дирекция "Управление и анализ на трафика".

От началото на тази година е обновена маркировката на 74 пешеходни пътеки в столицата. През ваканционния месец август ще бъдат опреснени и пътеките около училища и детски градини. Извършва се и реновиране на стари стълбове на светофарните уредби. Те се обработват със специализиран лазерен уред за премахване на ръжда и боя, така че да се постигне най-високо ниво на защита на полаганото след това покритие.