Стартира летният сезон в Банско. На Бъндеришка поляна има различни атракциони, сред които е най-дългата водна пързалка в Европа, мини – голф, като се предлагат и възможности за отдих и спорт. 

Едно спускане по пързалката за възрастни е 25 лв., а за деца от 8 до 12 г. - 15 лв. Три спускания за възрастен са 70 лв., а за деца от 8 до 12 г. - 40 лв. 

В продължение на три дни от 5-ти до 7-ми юли граждани и гости на Банско от цялата страна ще гледат най-добрите български филми под открито небе, ще чуят най-добрите маршове и оркестрови композиции във второто издание на Фестивал на училищните оркестри 2024 и ще наблюдават най-добрите български състезатели от екстремния ендуро шампионат, съобщават от Общината.

5-ти и 6-ти юли под открито небе на площад "Никола Вапцаров“ от 21:00 часа най-гледания филм за 2023г., "Чалга" на режисьора Мариан Вълев и най-новия български филм "Пулсът на танца" на режисьора Георги Костов. Всички български заглавия ще бъдат със субтитри на английски език. Начален час от 21:00 часа, а входът е свободен за всички филмови фенове.

В късния следобед от 18:00 часа на 5-юли в Банско ще започне Фестивала на училищните оркестри.

С празнични маршове и оригинални произведения музиканти и танцьори на възраст от 8 до 18 години ще зареждат със своя ентусиазъм и вдъхновение жителите и гостите на Банско.

6-ти и 7-ми юли за първи път мото момчетата от Банско ще организират ендуро биатлон - едно ново преживяване, изпълнено със силна адреналинова емоция, нови умения и уникални природни гледки в подножието на величествения Пирин.