В продължение на три дни, от 6 до 8 септември, Банско е домакин на Лятната Регионална Балканска купа по биатлон. Спортното събитие IBU Regional Balkan Biathlon Cup 2 получи допълнителна стойност за участниците в него, тъй като съвпада с честването на два значими празника – Деня на Съединението на България и местния Кулинарен и фолклорен празник "Уникално Банско“.

"Чрез тази изключителна спортна проява, Банско затвърждава позициите си като целогодишен международен туристически и спортен център. Известен със своите отлични условия за зимни спортове и уникална атмосфера, градът доказва, че може да привлича и организира мащабни спортни събития през всички сезони. Летният биатлон е ясен знак за потенциала и многообразието на нашия регион, което го прави привлекателен за спортисти и туристи от цял свят“, посочи в приветствието си към участниците кметът на община Банско Стойчо Баненски.

В състезанието, което се провежда на емблематичната "Арена Бъндерица“ на Бъндеришка поляна, участват биатлонисти от 9 балкански страни: България, Босна и Херцеговина, Хърватия, Гърция, Република Северна Македония, Румъния, Сърбия, Турция и Молдова. В него се състезават мъже и жени, младежи и девойки, както и юноши и девойки старша възраст. Трасето предлага не само предизвикателства, но и атрактивни моменти, които ще радват зрителите и любителите на биатлона.