Жителите на общините Кюстендил, Дупница, Сапарева баня, Кочериново и Бобошево не успяха да изберат свой кмет на първи тур, предаде репортер на "Фокус“. Досегашните градоначалници на петте общини отиват на балотаж.  

В Кюстендил Петър Паунов, издигнат от Коалиция ГЕРБ ще се състезава на втори тур с Огнян Атанасов от "Партия на зелените“. По окончателни данни от 100 % обработени протоколи разликата между двамата е 541 гласа, в полза на Петър Паунов. Той е събрал 28.45 %, а опонентът му е с резултат от 25.99 %.

В Дупница досегашният кмет Методи Чимев от ГЕРБ отива на балотаж с кандидата от БСП за България – Първан Дангов. Дангов събира одобрение от 35.91 %, а за Методи Чимев са гласували 4414 души или 25.20 %.

Жителите на община Сапарева баня ще избират на втори тур между досегашният кмет Калин Гелев от ГЕРБ , който е с 39.19 % и Васил Маргин от Местна коалиция "Продължаваме Промяната - Демократична България“ с 27.21 %.

В Кочериново Иван Минков от ГЕРБ, който до момента беше общински кмет, събира 49.60 % от вота. Той отива на балотаж със Станислав Горов от "Граждани за Общината“. Неговият резултат е 28.63 %.

Последният балотаж е в община Бобошево. Досегашният кмет Крум Маринов от БСП за България получава 43.97 %, а неговият опонент Стефан Тачев от "Граждани за Общината“ - 21.59 %.