Балетно студио "Буратино" обявява прием на нови деца и ученици от 6 до 18 годишна възраст в класовете по балет. В студиото се изучават: ритмика и пластика; класически  танци;  исторически танци; характерни танци. Организират се концерти, балетни спектакли, задгранични турнета.

Приемът ще се състои на 16, 17 и 18 септември от 17,30 ч. до 20,00 ч. в балетната зала на студиото на ул. "Авксентий Велешки“ № 20, втори етаж. -  сграда Общински съвет

Балетно студио “Буратино" възниква по идея на балетния педагог Маша Иванова с цел да бъдат обединени възможностите на предшестващата балетна школа, която през 2017 г., отбеляза своя 50-годишен юбилей. Създадения концертен състав поема творческите изяви на балетната школа и на основата на танцовото изкуство дава необходимите знания, навици, танцувална техника, сценично присъствие и общочовешки добродетели. Балетното студио обучава деца от 6 до 18 годишна възраст. Годишно в него се обучават 80 – 100 деца.

Програмата, по която се работи е съобразена за всяка възрастова група. В студиото се изучават ритмика и пластика, класически и исторически танци, характерни и модерни танци. Много от учениците на БС "Буратино" стават професионални балетни артисти и днес танцуват по сцените в България и чужбина.