БСП призова членовете и симпатизантите да подкрепят във Видин д-р Цветан Ценков на балотажа, предаде репортер на "Фокус“. Председателят на на Общинския съвет на БСП - Видин Найден Йонов обяви пред журналисти позицията на Коалицая "БСП за България" кой кандидат да бъде подкрепен на балотажите в неделя  в общините от област Видин.

Найден Йонов, обяви Решението от днес на Изпълнителното бюро (ИБ) на БСП, с което се обявява еднозначно, че социалистите се призовават да подкрепят кандидатурата за кмет на Видин на д-р Цветан Ценков, издигнат от СДС(НДСВ, Новото време) на балотажа в неделя срещу Александър Матеев, кандидат на ПП ГЕРБ.

Те призовават членовете и симпатизантите на БСП и коалицията "БСП за България“ да покрепят и кандидата за кмет на Община Чупрене Анжело Добричов, издигнат от местна коалиция СДС( НДС) срещу кандидата на ГЕРБ) Мария Тодорова.

Общинската организация на БСП, каза още Найден Йонов е длъжна да се съобрази с националното решение на Изпълнителното бюро. Решението на ИБ е взето, след като по думите на Йонов, той е съобщил полученото мнение на социалистите в общината чрез допитване кой кандидат да подкрепят на балотажа. Йонов уточни,че те само призовават своите членове кой да подкрепят, но не ги задължават.

За останалите общини на областта, в които има балотажи, те  нямат  решение кой да  бъде подкрепен. 

В пресконференцията взеха участие Найден Йонов, председател на Общинската организация на БСП-Видин, кандидатът на кмет на Коалицията Иван Николов и Величко Кирилов.